sunnuntai 10. kesäkuuta 2007

Naši: Joko "Elävät muistomerkit" vapautetaan tai Viron lähetystöä uhkaa piiritys

Našin tiedote 9.7. 22:50:

" Klo 22:30 tienoilla, vasta kuusi ja puoli tuntia NAŠIN komissaarin Sergei Nozovin pidättämisen jälkeen, onnistuimme soittamaan yhden puhelun. Sergei ilmoitti, että tällä hetkellä heitä käytetään Tallinnan kaupungin poliisiasemalla. Heidän viisuminsa on mitätöity. Huomenna heidät aiotaan siirtää tutkintavankilaan ja huomenna tehdään päätös: karkotetaanko heidät maasta vai nostetaanko heitä vastaan oikeusjuttu viisumisääntöjen rikkomisesta.

NAŠILAISET ovat informoineet Venäjän Viron-lähetystöä siitä, että Viro on siepannut Venäjän federaation kansalaisia, NAŠI-liikkeen jäseniä sekä odotettavissa olevasta tilanteesta. Lähetystö seuraa tilannetta erityisen tarkasti.

Viron oikeustoimielinten suvaitsemattomuudesta Liikkeen
"Eläviä muistomerkkejä" kohtaan on tullut jo sääntö. Aikaisemmin vartiot vain muutaman tunnin kuluttua karkotettiin maasta. "Elävien muistomerkkien" pidätyksen kesto antaa tällä kertaa kaikki perusteet puhua laittomasta pidätyksestä.

Liittyen tähän NAŠI-liike esittää ultimaatumin: joko huomisen päivän kuluessa Sergei Nozov ja Dmitri Tšamrov päästetään vapaiksi tai maanantaiaamuna me alamme piirittää Viron lähetystöä. Tähän mennessä Viron poliisi ei ole vapauttanut Tõnismäellä sieppaamiaan kunniavartioita Sergei Nozovia ja Dmitri Tšamrovia, NAŠI-liikkeen aktivisteja. Ensimmäisen komissaarin, joka aloitti "Muistovartion" paikalla, missä seisoi Pronssisoturi, oikeustoimielimet veivät pois klo 12:15, viidentoista minuutin kuluttua aktion alkamisesta. Toinen "Elävä muistomerkki" jätti aukion pakosta klo 15:02, ehtimättä pitää vartiota edes kahta minuuttia. Hänen käsipuhelimensa takavarikoitiin heti pidättämisen jälkeen ja palautettiin vasta kuusi ja puoli tuntia myöhemmin. "

0 kommenttia: