torstai 19. heinäkuuta 2007

Virolaiset rikkoivat Mordvassa viisumisäädöksiä

”Virolaisten toimittajien toiminta Mordvassa ei ollut sopusoinnussa sen kanssa mitä oli ilmoitettu matkan tarkoitukseksi”, kommentoi Venäjän ulkoministeriön edustaja Mihail Kamynin virolaisen filmiryhmän pidätystä Mordvassa.

”Mordvan tasavallan oikeusviranomaiset pidättivät todellakin filmiryhmän jäsenet hetkeksi aikaa, koska yhdellä heistä ei ollut minkäänlaista henkilöllisyystodistusta. Lisäksi turistiviisumeilla Venäjän federaation alueella ollut ryhmä filmasi ilman tällaisissa tapauksissa tarvittavaa Venäjän ulkoministeriön akreditointia”, selitti Mihail Kamynin. Täten heidän toimintansa ei ollut sopusoinnussa sen kanssa mitä oli ilmoitettu matkan tarkoitukseksi, jolloin kyseessä on viisumirikkomus ja on myös perusteita harkita maahantulokiellon määräämistä.”

Venäjän ulkoministeriön virallisen edustajan mukaan virolaisen median voimakas reaktio tapahtuneeseen synnyttää hämmennystä, koska viime aikoina Tallinnassa "etukäteen ilmoitetusta matkan tarkoituksesta poikkeavaan toimintaan vedoten" ei ole ainoastaan pidätetty vaan pakolla kuljetettu Venäjälle yli kymmenen nuorisoliikkeen edustajaa.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=16456428

0 kommenttia: