lauantai 26. toukokuuta 2007

RIA Novosti: Virossa luettiin ensimmäiset tuomiot joukkolevottomuuksiin osallistuneille

TALLINNA, 25 toukokuuta - RIA Novosti, Nikolai Adaškevitš.

Virumaan maakuntaoikeus tuomitsi torstaina ja perjantaina eräät Koillis-Virossa joukkolevottomuuksiin osallistuneet miehet vankeusrangaistukseen ja sakkoihin, ilmoitti Virumaan syyttäjänviraston lehdistötoimisto.

Virossa oli levottomuuksia 26.–28. huhtikuuta liittyen Viron viranomaisten päätökseen siirtää Vapauttajasotilaan muistomerkki.

Syylliseksi joukkolevottomuuksien organisointiin Jõhvin kaupungissa nimettiin kansalaisuudeton 36-vuotias Artur Gruzdev, joka tuomittiin yhden kuukauden vapausrangaistukseen sekä yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 18 kuukauden koeajalla. Koska Gruzdev oli ollut pidätettynä huhtikuun lopusta lähtien, hänet vapautettiin oikeuskäsittelyn ajaksi.

Myös kansalaisuudeton 26-vuotias Aleksei Markarjan, joka oli heitellyt poliisia kivillä, tuomittiin – viidentuhannen kruunun (noin 320 euron) sakkoon ja kuukauden vankeusrangaistukseen.

Pian Virumaan maakunnanoikeus käsittelee kahden Venäjän kansalaisen jutut. Heitä syytetään siitä, että he ovat rikkoneet erään koulun ikkunalasit Sillamäen kaupungissa, mistä johtuen he ovat syyllisiä noin 60 000 kruunun (noin neljäntuhannen euron) vahingon aiheuttamiseen. Yhdessä heidän kanssaan Sillamäen levottomuuksiin osallistui muuan Ukrainan kansalainen ja vielä yksi kansalaisuudeton nuorimies. Heidän juttunsa käsitellään erikseen.

Virumaan syyttäjänvirasto jatkaa vielä muutaman jutun selvittelyä, jotka liittyvät joukkolevottomuuksiin, joista on epäiltynä vielä 33 ihmistä.

Tallinnassa on levottomuuksiin liittyen meneillään noin 30 henkilön jutut, joiden lisäksi jatkuu yli 300 ihmisen juttujen selvittely. Tallinnan juttuja ei ole vielä käsitelty oikeudessa.

RIA Novosti

http://www.izvestia.ru/news/news136572/

0 kommenttia: