torstai 31. toukokuuta 2007

Tallink-fobiaa Pietarin talousfoorumissa

Pronssisoturin siirron jälkeen Venäjän lehdistössä kerrottiin, että protestiksi Viroa vastaan Pietarin kansainvälinen talousfoorumi luopuu uivaksi hotelliksi tilaamastaan Tallinkin Victoria I -risteilyaluksesta. Delfi-uutisportaalin lainaaman venäläisen Tvoi Den –lehden mukaan foorumin järjestäjiltä jäi suut auki, kun he tajusivat varaamansa luksuslaivan seilaavan Viron lipun alla. Paikalla olleiden mukaan eräs järjestelyorganisaation korkea-arvoinen jäsen oli tuohtuneena vaatinut: ”Siivotkaa se pois! Upottakaa vaikka, minulle on aivan sama!”

Koska Pietarissa on pulaa 5 tähden hotelleista, tarvitsevat järjestäjät kuitenkin Tallinkilta risteilyaluksen majoittaakseen siihen talousfoorumin VIP-vieraita. Tässä tilanteessa talousfoorumin järjestäjät pyysivät Tallinkia poistamaan Victoriasta Viron lipun ja Tallinkin logot, jotka viittaavat laivan kotimaahan, kirjoittaa Äripäev. Lehden mukaan järjestäjät lupasivat maksaa Tallinkille 5 miljoonaa kruunua ylimääräistä, jos laivayhtiö suostuu erikoiseen pyyntöön. Talousfoorumin kotisivuilla olevasta kuvasta on poistettu Victorian kyljessä ollut Tallinkin logo sekä laivan peräosassa näkynyt Tallinkin WWW-osoite.

Myöhemmin päivällä Tallink kiisti lehdistössä levinneet väitteet, että se aikoisi poistaa Victoriasta Viron lipun tai peittää laivan kyljissä olevat logot. Tallinkin tiedotteen mukaan laivayhtiö on tapahtumassa mukana alihankkijana, ja näin ollen talousfoorumin kotisivuilla ei pidetä näkyvillä Tallinkin logoa, mikä merkitsisi käytännössä laivayhtiön mainostamista. Äripäev puolestaan antoi ymmärtää, että sen uutisoinnin ansiosta Tallink luopui aikeistaan peittää maatunnukset.

Pietarin 9. kansainvälinen talousfoorumin järjestetään 8-10. kesäkuuta. Tapahtuman pääsponsori on öljy- ja maakaasuyhtiö Gazprom. Tapahtumaan odotetaan vieraiksi tuhansia talouselämän johtohenkilöitä ympäri maailmaa.

http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=e475e0d7-363a-40e6-8d0b-32fc9aadd4e1

http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=f908c7d7-18f3-4e25-bfea-2a8c74788318

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=16067753

http://eng.forumspb.com/victoria/

0 kommenttia: