torstai 17. toukokuuta 2007

Volkonski: kulttuurin muistomerkit eivät kiinnosta venäläisiä

Eesti Ekspressin haastattelussa venäläistä ruhtinassukua oleva virolainen muusikko, näyttelijä, ohjaaja Peeter Volkonski kertoo mielipiteitään pronssikiistasta.

”Jos sulle näytetään 78 tuntia viikossa sotafilmejä (Virossa näkyvät Venäjän TV-kanavat. Toim. huom.) ja toistetaan, että sun isoisät voittivat sodan, silloin on vaikea ymmärtää, että mistä ihmeen miehityksestä oikein puhutaan”

”Patsasta ei olisi pitänyt lähestyä miehityksen symbolina, vaan hautamonumenttina. Ensiksi olisi pitänyt kääntyä huomiota herättäen virallisesti Venäjän valtion puoleen. Että teidän kansalaisia on haudattu sinne ja hautarauhasta ei ole takeita. Ettekö voisi auttaa meitä kaivauksien järjestämisessä ja sukulaisten löytämisessä. ”

”Kuinka monet venäläisistä tietävät, että Tallinnassa on Dostojevskin muistomerkki? Kukaan ei tiedä. Kulttuuriheeroksille ei kannata pystyttää muistomerkkiä. Se ei kiinnosta venäläisiä. ”

”Vasta kun venäläisnuoret alkavat kuuntelemaan Alo Mattisenia ja Rein Rannapia, sitä ennen mikään ei muutu. Se on ainoa lääke. Mikä voisi yhdistää – musiikki!!!”

Koko haastattelu:

http://www.ekspress.ee/viewdoc/FE90FDB81AF4DEACC22572D6002E9362

0 kommenttia: